„Acasă”este un sentiment…

cropped-img_20170424_1840401.jpgOare câți dintre noi nu s-au gândit,planificat,visat să-și construiască o casa? Multi cu siguranță!! Dar câți au îndrăznit să înceapă fără a le fi teama de cat ar costa să-și îndeplinească visul? Motivul este lesne de inteles: lipsa banilor si a timpului necesar materializarii.

In cele ce urmează voi povesti cum visul poate deveni realitate cu minim de investiții folosind cat mai mult ceea ce ne oferă natura și cu stoicism sa nu lăsăm nimic sa ne schimbe idealul,sa facem ca sentimentul „acasă” să devină un loc unde sa trăim cu plăcere.

Casa naturala:

Poate fi printre altele o casa din baloți de paie.

Da! Știu o metoda foarte controversată și mult discutată datorită temerilor cum că nu ar fi tocmai rezistenta, sigură sau eficientă termic.Pot să susțin construirea acestui tip de casa prin prisma celui care a construit și se bucură de beneficiile acestui tip de casă.

Să va povestesc cum a inceput totul:

Constructor fiind am construit diverse case din diferite materiale(moderne bineînțeles) am amenajat și am pus în practica toate ideile beneficiarilor mei și am mers mână in mână cu fixismul de a fi totul cat mai drept cat mai arătos cat mai durabil și cât mai de actualitate dar într-o zi am obosit sa fac asta știind că poți să construiești o casa rezistentă , călduroasă și frumoasă fără că aceasta să aibă colturi perfect drepte,pereți perfect netezi și neapărat cu materiale moderne,care stim cu toții că nu ne sunt tocmai prietene.

Am hotărât într-o bună zi sa fac o casa așa cum simt eu și cum este mai ușor,cu materiale ieftine din natura pe care le-am găsit cat mai aproape de locul construcției.

Ce este cel mai important în felul de a construi aceasta casa?

Să lăsăm deoparte stresul de a fi totul perfect.

Casa care urma să o ridic era bineînțeles din baloți de paie,nu era greu de ghicit!!

Structura de rezistență din lemn,izolatie cu baloți de paie, pereți lipiți cu lut și paie care mai apoi au fost finisați cu nisip și var,glafuri rotunjite și forme cat mai plăcute ochiului dar atenție fara fixisme cu relax și voie bună mai ales. Urma să fie o casa cu pridvor,o casa cu suflet,menită să aducă în actualitate faptul că putem fi fericiți cu ceva clădit de mâna noastră.

In articolele viitoare voi detalia inclusiv cu poze etapele construirii.

Până atunci numai bine și nu uitati:

Natura poate contribui la fericirea noastră! Să avem grijă de ea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s