Realizarea fundației Casa din câmp

 

După optinerea tuturor autorizațiilor care permit construirea am inceput săpătura fundației care musai conform normelor trebuie sa fie din beton,numai poate fi din piatra zidită cum sunt multe construcții care au zeci,sute și chiar mii de ani. Am acceptat aberația și am făcut o fundație din beton ciclopian care a constat in mai multā piatra si mai puțin beton .

Adâncimea fundației trebuie făcută la limita de îngheț aceasta fiind diferita de la o zona la alta.Amplasarea casei si pozitionarea  ei fata de punctele cardinale este foarte importanta.Am trasat fundația și am început săpătura care a fost până la cca. 1 m ,sa pus un strat de piatra care apoi am compactat-o foarte bine și apoi se așterneau straturi alternante de piatră și beton asta până la cota pământului natural. De la cota pământului natural și până la cota 0 a casei am executat cofraje din scândură pe care le-am umplut ulterior tot cu beton ciclopian.

Nu uitați înainte de finalizarea fundației trebuie făcute toate instalatiile de scurgere și alimentare cu apă ! Inainte de turnarea plăcii peste fundație este foarte important sa se facă ruperea capilaritații .

Ceînseamnă asta?

Pai practic ce ar fi făcut o fundație piatra peste piatra care împiedica migrarea apei și condensului din pământ către interiorul casei.In cazul nostru se așterne un strat de 10 cm de pietriș peste care se așterne o folie de polietilena și apoi se toarnă placa.Dupa o săptămână fundația era gata aceasta având o suprafața de cca.120 mp.

Între timp a avut loc o activitate mai deosebită, mi-am adunat pereții casei de pe câmpul din apropiere! :))) Adică baloții de paie care urmau să fie pereții și izolația casei noastre.Dis de dimineața am inceput încărcatul,caratul și așezatul baloților activitate care sa terminat la apus.

Un apus minunat,un apus care prevestea că a doua zi va fi soare și numai bine de lucrat!sdr

Știți ce este foarte plăcut când construiești o casa de genul acesta? Că fiecare zi ce urmează este un moment de bucurie pe care îl aștepți cu nerăbdare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s