Casa din câmp structura de rezistență

imageIată că am pășit și în 2018 cu planuri noi și cu speranța că vom avea realizări mai multe pe toate planurile.Ma folosesc de acest prilej și adresez tuturor un sincer „La mulți ani! ” Va doresc că tot ce v-ați propus sa se îndeplinească.Asadar continuăm cu împărtășirea cunoștințelor acumulate pentru realizarea unei case naturale cu speranța că vom fi de folos celor care doresc să-și construiască una sau vom da idei celor care nu știau că pot avea asta in 2018.O casa naturala care sa coste puțin și pe care să o realizeze cu propriile forte.

Astăzi vă voi prezenta structura de rezistență a casei care așa cum spuneam este din lemn.Lemnul poate fi de brad sau alta specie,tot scheletul se va realiza din dulap de 10 x 5 cm.Lemnul trebuie tratat așa cum am mai spus cu var pur și simplu sau cu sare de bor și în cazuri extreme cu soluție ignifugantă din comerț dar în acest caz ne vom abate un pic de la scopul nostru.Trebuie să evităm pe cat posibil materialele și soluțiile chimice.Inainte de a începe scheletul vom trasa pe fundație unde vor fi zidurile ca după aceea să lipim un strat de carton asfaltat.Ce face acesta? Ei bine realizează ruperea termica intre fundație și pereții din baloți de paie.Peste stratul de rupere termica vom fixa cu conespanduri tălpile viitoarelor ziduri care și ele sunt tot din dulap de 10 x 5 cm.

Scheletul se poate realiza în poziția orizontală pe fundatie sub forma de casete că mai apoi să îl ridicați și să îl fixați pe poziția din proiect.Este extrem de simplu numai că va trebuiesc niste scule care ori le cumpărați și rămân ale voastre,amortizare la finalul construcției ori angajați un meșter care sa le aibă el și să nu vă coste nimic.Scule necesare: circular banc pt. lemn,compresor aer,circular de mana,ciocan de bătut cuie automat,ruleta, creioane,vinclu,fir cu plumb,cumpăna,furtun de nivel,livelă laser.O să spuneți că sunt cam multe dar sunt necesare,vreau sa punctez asupra ciocanului pneumatic de bătut cuie pentru că unii vor zice că poți folosii și ciocan normal,așa este dar ciocanul pneumatic poate înlocui forța de muncă și puteți câștiga timp și implicit bani.Va dau un exemplu: folosind ciocanul pneumatic eu și 4 ajutoare am ridicat în 9 zile o construcție din lemn compusa din parter,etaj și mansardă totul pe o suprafața desfășurată de 306 mp.Deci este foarte eficient și rapid.Ok! Mergem mai departe.Dimensiunile scheletului vor fi in funcție de dimensiunile balotilor,acestor diferă de la presa la presă . Forma casetelor o veți vedea in pozele pe care am sa le atașez,la fel și cum să așezăm balotii și alte etape care trebuiesc respectate.Odata casetele terminate se ridică și se fixează/prind una cate una formând ușor, ușor viitoarea casa, veți vedea cum prinde contur cat ai clipii.In partea de jos a peretilor peste cartonul care face ruperea termica,intre tălpile pereților veți pune argila expandata care va împiedica migrarea umezelii în susul pereților și va retine eventualul condens care se formează inevitabil la orice tip de construcție.

Vreausă va spun că atunci când veți citi această descriere cum să-ți construiești singur o casă vor apărea cu siguranță neclarități,nu ezitați să mă contactați pe

[companiorto@gmail.com] voi oferii toate detaliile gratuit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s